Meer weten?

Gebruikersoverleg Datadistributie zoekt een nieuwe voorzitter

Eenmaal per jaar wordt er onder auspiciën en met ondersteuning van de Gebruikersvereniging Centric het Gebruikersoverleg Datadistributie georganiseerd. Voor dit overleg wordt een nieuwe voorzitter gezocht.

 

Over het Gebruikersoverleg Datadistributie

In het gebruikersoverleg hebben alle gebruikers van Centric Key2Datadistributie de gelegenheid om vanuit Centric geïnformeerd te worden over het product Key2Datadistributie en om meegenomen te worden in ontwikkelingen van de applicatie, maar ook om over aanpalende ontwikkelingen te horen. Denk bijvoorbeeld aan Haal Centraal, Common Ground, ontsluiting van de NHR data en waar gaan we met Key2Datadistributie naartoe. Gaan we naar de cloud en hoe dan? Wat betekent dit voor de gemeente, voor mijn werk, en misschien wel voor mijn baan?

 

Ook is er in het overleg gelegenheid om Centric te bevragen over Key2Datadistributie en om wensen, klachten of opmerkingen naar voren te brengen. En je krijgt de mogelijkheid om in contact te komen met collega’s van andere organisaties. Want die ene vraag die bij jou speelt, zal vast ook bij een ander spelen. Of het nu gaat over StUF 3.10 verkeer, het zetten van een afnemersindicatie of toch die vervelende bug waardoor het correspondentieadres een verkeerde startdatum heeft.

 

Vacature

Nadat hij de afgelopen zes jaar voorzitter is geweest, gaat Ingmar Kim (gemeente Gouda) de gemeentelijke wereld verlaten en een nieuwe uitdaging aan bij de landelijke overheid. Misschien wil jij zijn rol wel overnemen.

 

De voorzitter heeft diverse taken en die kosten tijd:

  • Het overleg leiden (4 uur)
  • Het overleg samen met anderen voorbereiden (6 uur)
  • Het overleg evalueren (2 uur)
  • Eenmaal per jaar deelname aan het voorzittersoverleg van de Gebruikersvereniging Centric (4 uur).

 

Samen dus 16 uur per jaar.

 

Het voorzitterschap van het Gebruikersoverleg Key2Datadistributie kan worden gecombineerd met het voorzitterschap van het tactisch overleg Datadistributie.

 

Voor de rol als voorzitter zijn er geen speciale vereisten. Natuurlijk, plankenkoorts is niet heel handig en makkelijk praten in een groep is fijn. Maar ook zonder dat je een geboren spreker bent, kun je voorzitter zijn. Maar denk meer aan algemene kenmerken voor een voorzitter: kunnen luisteren en samenvatten en ook inlevingsvermogen is handig. En wat kennis van Key2Datadistributie is ook meegenomen.

 

Wat levert het mij op?
Als voorzitter kun je actief werken aan een goed product. Middels een overleg waar iedereen gehoord wordt en waar discussiepunten worden opgepakt. Op allerlei niveaus. Want de input van het gebruikersoverleg komt ook terug in het voorzittersoverleg van de Gebruikersvereniging Centric, waar je met de directie van Centric PSS aan tafel zit.

 

Kortom, mocht je je kandidaat willen stellen voor de rol van voorzitter van het Gebruikersoverleg Key2Datadistributie of nog wat meer informatie willen, neem dan contact op met Rick van Rooijen van de Gebruikersvereniging Centric.< GA TERUG Volgende > < Vorige