Meer weten?

Eigenlijk heb je altijd al Business Data Scientist willen zijn!

Lokale overheden beschikken over veel data. Data is het nieuwe goud, lezen we overal. Data die ons inzicht kan geven in het verleden en ons kan helpen voorspellingen te doen over de toekomst. Slim gebruik maken van deze data kan veel voordelen opleveren om uiteindelijk de burgers in Nederland beter te bedienen. Maar de voordelen van datagebruik mogen niet ten koste gaan van basale mensenrechten, zoals het recht op leven in vrijheid en het recht op privacy. Om bij te dragen aan het op een verantwoorde manier tot waarde brengen van data, bieden Centric en de gebruikersvereniging samen de post-master Business Data Scientist aan. We werken hiervoor samen met Radboud Management Academy.

 

De post-master staat open voor leden van de gebruikersvereniging en medewerkers van Centric. Door samen te leren, geven we invulling aan de intentie om als partners en vroeg in het proces samen te werken.

 

Aan de kant van de gebruikersvereniging is de post-master bedoeld voor adviseurs, leidinggevenden, (eind)gebruikers en beheerders die data tot waarde willen brengen voor hun organisatie, die zich willen bekwamen op het gebied van Data Science en de opgedane kennis ook willen uitdragen, zodat anderen hiervan kunnen meeprofiteren. De deelnemers aan de kant van Centric zijn een mix van productmanagers en consultants.

 

Tijdens de opleiding wordt nadruk gelegd op het proces om cases te formuleren uit de eigen praktijk en deze uit te werken. Als deelnemer is het dus belangrijk dat je binnen je eigen organisatie toegang hebt tot interessante cases.

 

We hebben plaats voor maximaal 18 deelnemers (gebruikersvereniging en Centric), dus geef je snel op. Voor geĂ¯nteresseerden voor wie er in de eerste editie geen plaats is, organiseren we waarschijnlijk een volgende editie. Per editie streven we naar een evenwichtig samengestelde groep, waarin grotere en kleinere organisaties, beleid en uitvoering, en business en IT zijn vertegenwoordigd.

 

Voor de post-master werken we samen met Radboud Management Academy (RMa). RMa is onderdeel van Radboud Universiteit en organiseert de post-master Business Data Scientist in 2022 voor het achtste jaar. Zij heeft het reguliere programma afgestemd op de behoeften van de combinatie gebruikersvereniging en Centric.

 

In vijf keer twee dagen (onder voorbehoud op maandag en dinsdag) leer je alles over het toepassen en implementeren van Data Science vanuit een bedrijfskundige invalshoek met een sociaal-organisatorisch perspectief. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
– De business data scientist
– Business value
– Data en digitalisatie
– Tools & tactics
– Ethiek en privacy in een digitale wereld
– Veranderen van organisaties en patronen

 

De opleiding start in maart en eindigt in juni 2022. Deelname kost € 3.984,38 (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief studiemateriaal en certificaat. Bij de lessen op locatie ontvang je een maaltijd, koffie en thee. Er wordt gebruikgemaakt van een accommodatie die centraal in Nederland ligt en eenvoudig is te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Het programma houdt uiteraard rekening met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de geldende maatregelen.

 

Ben jij degene die jouw organisatie gaat helpen om aan de slag te gaan met nieuwe methoden en technieken van Data Science om antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken? Meld je dan nu aan voor de post-master Business Data Scientist. Inschrijven kan tot 25 januari 2022.< GA TERUG Volgende > < Vorige