Meer weten?
Header Nieuws

Denk mee over informatieveiligheid en privacy

Heb je ervaring met de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid? Of heb je kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming? En maakt jouw organisatie gebruik van applicaties en diensten van Centric? Word dan lid van de vakgroep Informatieveiligheid en Privacy van de Gebruikersvereniging Centric.

Overheden hebben een grote verantwoordelijkheid om hun informatievoorziening te beveiligen en veilig te houden en om een goede omgang met persoonsgegevens te waarborgen. Ook in GV-verband zijn vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid en privacy regelmatig aan de orde. Daarom heeft het bestuur besloten om een vakgroep in te stellen, waar deze vraagstukken kunnen worden belegd.

We willen een representatieve en deskundige gebruikersvertegenwoordiging vormen, waarin in ieder geval de functies Chief Information Security Officer (CISO), Privacy Officer (PO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG) zijn vertegenwoordigd.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld de omgang met externe toegang voor ondersteuning op afstand, data masking/-anonimisering en beveiligingseisen in inkoopvoorwaarden.

Wil je meedenken over informatieveiligheid en privacy? Meld je dan aan voor de vakgroep Informatieveiligheid en Privacy door een e-mail te sturen naar Rick van Rooijen, ambtelijk secretaris van de Gebruikersvereniging Centric.< GA TERUG Volgende > < Vorige