Meer weten?

BZK beëindigt ontwikkeling Operatie BRP

Begin juli heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten het programma Operatie BRP (oBRP) af te bouwen en te komen tot beëindiging. Dit besluit is genomen vanwege de nieuwe planning van het programma oBRP en op advies van Bureau ICT-toetsing (BIT).
Bij de GV Centric en bij andere (in)direct betrokken organisaties zorgt deze bekendmaking voor de nodige vraagtekens hoe het nu verder zal gaan. Ook Centric heeft al diverse vragen gekregen over haar rol in het project en hoe nu verder. Meer toelichting hierover vanuit Centric kunt u lezen in het  nieuwsbericht van Centric – Relatie van Centric met Operatie BRP.

 

Als voorstander van noodzakelijke modernisering van de huidige voorzieningen, blijven wij samen met Centric actief meedenken over de toekomst. De afspraak die wij met Centric hebben gemaakt is, dat wij medio augustus samen met een aantal betrokken gemeenten om de tafel gaan zitten. Daarbij zullen we de effecten/consequenties van dit besluit in kaart brengen en onderzoeken hoe nu verder.

 

Op basis van berichtgevingen zullen ook andere betrokken organisaties (o.a. ministerie van Binnenlandse Zaken, VNG, NVVB) dit soort van onderzoeken gaan doen. Waar dat haalbaar is, zullen wij in onze zoektocht rekening houden met de uitkomsten van die onderzoeken.

Over de uitkomsten en vervolgstappen houden wij u op de hoogte.

 

Mail uw vraag
Hebt u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Mail dan naar info@gvcentric.nl.< GA TERUG Volgende > < Vorige