Meer weten?

Start migratie naar Oracle 19

In maart dit jaar hebben wij u geïnformeerd over de komende migratie van Oracle 12 naar Oracle 19. Inmiddels hebben wij van Centric bericht ontvangen dat zij Oracle 19 heeft vrijgegeven en kan starten met de uitrol ervan. De tijd die voor de uitrol beschikbaar is, is beperkt. Wij raden u daarom aan om hier nu mee te starten.

Oracle beëindigt haar ondersteuning (“Error Grace Period”) van Oracle 12 (de voorganger van Oracle 19) op 30 november dit jaar. Hierna start een periode van “Limited Error Correction”, die eindigt op 31 maart 2022. De ondersteuning die in deze periode wordt geboden, is beperkt. Oracle bepaalt of een probleem dusdanig ernstig is, dat het moet worden opgelost. De (beperkte) ondersteuning wordt na maart 2022 niet verder verlengd.

Als organisatie moet u voor 31 maart 2022 migreren naar Oracle 19. En om na november in aanmerking te komen voor (beperkte) ondersteuning, moet u voor 1 december 2020 opdracht hebben gegeven voor migratie naar Oracle 19. Dit om aan te tonen dat de eerste stappen richting een migratie naar Oracle 19 zijn ingezet.

Start daarom nu met de migratie naar Oracle 19 en kom straks niet in problemen.

Volg je de ontwikkelingen op het terrein van infrastructuur en platformen op de voet? Wil je met collega’s en Centric afstemmen over vrijgaven en ondersteuning? Meld je dan aan voor het platform I&A van de gebruikersvereniging, door een berichtje te sturen naar Rick van Rooijen, ambtelijk secretaris.< GA TERUG Volgende > < Vorige