Meer weten?
Header Nieuws

Meedenken over informatieveiligheid en privacy? Meld je aan voor de vakgroep Informatieveiligheid en Privacy!

Heb je ervaring met de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid? Of heb je kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming? En maakt jouw organisatie gebruik van applicaties en diensten van Centric? Word dan lid van de vakgroep Informatieveiligheid en Privacy van de Gebruikersvereniging Centric.

 

Overheden hebben een grote verantwoordelijkheid om hun informatievoorziening te beveiligen en veilig te houden en om een goede omgang met persoonsgegevens te waarborgen. Ook in GV-verband zijn vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid en privacy regelmatig aan de orde. Denk aan testen met productiegegevens, de scope van TPM-verklaringen en de gezamenlijke uitvoering van DPIA’s. Deze vraagstukken kunnen worden belegd bij de vakgroep Informatieveiligheid en Privacy (IVP).

 

De vakgroep IVP heeft vaste deelnemers. Hierbij streven wij naar een representatieve en deskundige gebruikersvertegenwoordiging, waarin in ieder geval de functies Chief Information Security Officer (CISO), Privacy Officer (PO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG) zijn vertegenwoordigd.

 

De vakgroep IVP komt drie keer per jaar bijeen. Twee keer online en één keer fysiek op locatie. De voorbereiding en deelname aan een overleg vragen ongeveer een dagdeel.

 

Er zijn in 2023 nog twee bijeenkomsten gepland. Wil je een keer een bijeenkomst van de vakgroep IVP bijwonen en de stukken ontvangen? Neem dan contact op met Rick van Rooijen, ambtelijk secretaris van de gebruikersvereniging, door een e-mail te sturen naar rick.vanrooijen@gvcentric.nl.< GA TERUG Volgende > < Vorige