Meer weten?

Impressie Strategische Conferentie ‘Digitale transitie’

Twee jaar kon de conferentie niet doorgaan wegens covid, maar op 8 december 2022 kon het gelukkig weer. Leden en niet-leden van de Gebruikersvereniging Centric kwamen bij elkaar om kennis uit te wisselen over de digitale transitie die gemeenten doormaken.

 

Patrick van Domburg, burgemeester van IJsselstein en voorzitter van de Gebruikersvereniging Centric reflecteerde aan het eind van de dag op een geslaagde conferentie: “Wat gaaf dat we weer bij elkaar kunnen zijn! Ik neem veel mee, ik ben weer helemaal aangescherpt als het gaat om ontwikkelingen in digitalisering.”

 

Positieve vibe
Van Domburg noemde de “positieve vibe” op de strategische conferentie. In de sfeervolle winterse setting van InnStyle in Maarssen, spraken ruim negentig bestuurders en IT-professionals vanuit gemeenten en Centric elkaar over alles wat te maken heeft met de digitale transitie. Van cloudstrategie tot informatieveiligheid en van de uitdagingen in datagedreven werken tot de nieuwste ontwikkelingen in Common Ground. Er werden volop kennis, ervaringen en ideeën uitgewisseld. De dag werd afgesloten met een inspirerend betoog van Toon Gerbrands, sportcoach en oud-directeur van onder meer voetbalclubs AZ en PSV. Met zijn frisse en no-nonsense kijk op presteren gaf hij de aanwezigen veel om over na te denken.

 

Hechte samenwerking
De samenwerking tussen gemeenten, met de VNG en van de Gebruikersvereniging met Centric is de afgelopen jaren hechter geworden, vertelde Van Domburg bij de afsluiting van de conferentie. “Gemeenten zijn volop bezig met de digitale transitie. Neem de ontwikkeling naar Common Ground. Dat doen we echt samen en dat vind ik heel positief.” Maarten Hillenaar, algemeen directeur van Centric Public Sector Solutions, concludeerde: “Bij heel veel vraagstukken waar we in Nederland voor staan, kan digitalisering een oplossing bieden. Digitalisering wordt inmiddels gekoppeld aan maatschappelijke opgaven, dat zien we ook terug in de agenda’s van de Rijksoverheid. Dat is de goede ontwikkeling van de laatste jaren. IT wordt niet meer naar de IT-afdeling geschoven, maar is op de bestuurstafel terechtgekomen.”

 

Een uitgebreid verslag van de Strategische Conferentie leest u binnenkort op de website van de gebruikersvereniging.< GA TERUG Volgende > < Vorige