Meer weten?

Geen vrijgave voor Oracle RDBMS 18

Oracle heeft enige tijd geleden haar releasemodel gewijzigd. Volgens het nieuwe model worden nieuwe releases jaarlijks uitgebracht en is de versie de laatste twee cijfers van het releasejaar. De release die oorspronkelijk was gepland als 12.2.0.2 zal nu release 18 zijn en de release die oorspronkelijk was gepland als 12.2.0.3 zal release 19 zijn. Oracle verwacht dat release 19 de laatste release (“long term support” release) is voor 12.2. Dit betekent dat release 19 gedurende een langere periode zal worden ondersteund.

 

Centric heeft onderzoek gedaan naar de noodzaak om versie 18 te ondersteunen. Hieruit blijkt dat release 18 geen nieuwe functionaliteit biedt waar Centric gebruik van wil maken. Daarnaast is er vanuit de ondersteunde platformen geen technische noodzaak om over te stappen. Centric stelt voor om release 18 niet vrij te geven en te wachten op release 19. Dit scheelt Centric en de gebruikers een migratie en de bijkomende kosten. Ook zullen de meeste gebruikers dan zijn gemigreerd naar Oracle 12.2, waarmee Centric kan overstappen op een nieuwe, flexibelere migratiemethodiek.

 

Als Gebruikersvereniging zijn wij gevraagd of we instemmen met het voorstel. We hebben dit besproken en herkennen de voordelen van deze beslissing. Niet alleen voor Centric, maar ook voor onze leden. Wij hebben Centric dan ook laten weten dat wij ons goed kunnen vinden in de gekozen lijn.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over dit voorstel? Hebben we toch zaken over het hoofd gezien? Laat het ons weten. U kunt uw vragen en opmerkingen e-mailen naar rick.vanrooijen@gvcentric.nl.< GA TERUG Volgende > < Vorige